Clean up your (summer) bag!

Leren tassen zijn mooi, maar kostbaar. En dat is niet zo gek, want leer gaat eindeloos mee en wordt (zolang je er goed mee om gaat) alleen maar mooier met de tijd. Wat moet je doen om zo lang mogelijk plezier te hebben van je leren tas? Trek je (summer) bag uit de kast want we zetten dé tips voor het schoonmaken en behouden ervan op een rij!

Leer schoonmaken en beschermen

Kan jouw tas wel een touch-up gebruiken? Houd de volgende stappen aan om jouw leren tas zo nu en dan goed schoon te maken en te beschermen.

Stap 1: Leerreiniger

Om te beginnen start je met een leerreiniging. Deze “test” je eerst op een klein stukje leer. Als het niet verkleurt dan weet je dat je “good to go” bent! Maak je leren tas nooit, maar dan ook nooit schoon met water of schoonmaakmiddelen. Deze middelen zorgen er namelijk voor het onttrekken van het vet uit het leer, waardoor het leer uiteindelijk uitdroogt en er lelijke vlekken ontstaan. Want ja, dat hebben we waarschijnlijk allemaal wel eens meegemaakt… en dat is het laatste wat we willen!

Voordat je begint, schud je de fles grondig en spray de reiniger op een microvezeldoek en wrijf het zachtjes over het leer. Op deze manier wordt het vuil geabsorbeerd. Als je te veel leerreiniger hebt gebruikt, verwijder dit dan met een droge doek. Maar let op: boen niet te hard!

Stap 2: Gebruik leercrème

Als je een tas van glad (geen lak) of dof leer hebt, dan kun je vaak ook een leercrème gebruiken. Deze voedt het leer en houdt het soepel. Verdeel de crème over het oppervlak en masseer het zachtjes in met een doek. Laat het intrekken voor 10 minuten en je tas is ready to shine!

Stap 3: De finishing touch

Voor de finishing touch gebruik je een schone, zachte doek om je leren tas na te poetsen en effen te maken. Het is afhankelijk van hoe vaak je de leren tas gebruikt en onder welke weersomstandigheden. En je zou het niet zeggen, maar in Nederland raden we door het onvoorspelbare weer aan om jouw leren tas minimaal eens per maand te verzorgen.

Stap 4: Berg je tas goed op!

Is het seizoen weer voorbij, berg je tas dan goed op en gooi deze vriend niet zomaar in een doos waar de conditie van de tas door warmte en andere factoren kan verslechteren.  Bewaar je leren tas op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht en warmte(bronnen). Vul de tas lichtjes met papier (geen krantenpapier) om zijn vorm te behouden en bewaar in een stofzak of katoenen tas om stofophoping te voorkomen. Thank us later!



Genoemde producten